Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

R.I.P. Etta James


Απεβίωσε σήμερα σε νοσοκομείο του Riverside της California από επιπλοκές της λευχαιμίας από την οποία έπασχε η μεγάλη τραγουδίστρια Etta James, μόλις πέντε μέρες πριν τα 74α γενέθλια της .

H Etta James (κανονικό όνομα Jamesetta Hawkins, 25/1/1938 – 20/1/2012) από το 1955, -όπου είχε το πρώτο της χιτ με το πρώτο της single ‘Wallflower (Answer To Me, Henry)‘- και μέχρι τον Νοέμβρη που μας πέρασε οπότε κυκλοφόρησε το τελευταίο της άλμπουμ της με τίτλο The Dreamer είχε μια τεράστια καριέρα γεμάτη εναλλαγές τραγουδώντας από blues, r&b, doo-wop μέχρι soul, gospel, rock’n'roll και jazz.

Ηχογράφησε πάνω από 25 άλμπουμ συνολικά (χωρίς τα live albums και τις συλλογές), αμέτρητα singles -αρκετά από τα οποία σκαρφάλωσαν στα charts-, της απονεμηθηκαν συνολικά έξι βραβεία Grammys και είχε εισαχθεί στο Rock’n'Roll Hall Of Fame το 1993.

Στην διάρκεια της ζωής της αντιμετώπισε αρκετά ζητήματα υγείας (μεταξύ άλλων εθισμό στην ηρωϊνη και στα αναλγητικα, παχυσαρκία, κλπ) τα οποία κατάφερνε να ξεπεράσει αλλα τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα εντάθηκαν αφού είχε διαγνωστεί με διάφορες λοιμώξεις, λευχαιμία, ηπατίτιδα Β’ αλλά και Αλτσχάιμερ. Μόλις πριν 15 μέρες είχε βγει από νοσοκομείο της Καλιφόρνια μετά από μηνιαία παραμονή στην εντατική και τα νέα φαίνονταν να είναι κάπως θετικά αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν.

R.I.P. Etta James.

via: mixtape.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου